سریال تهران ؛ سرگرمی جاسوسی یا نقشه واقعی موساد؟

سریال تهران این روزها در تحلیل‌های مربوط به جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل مطرح شده و برخی آن را استوری‌بورد عملیاتی موساد می‌دانند.

این روزها تحلیل‌های مرتبط با جنگ ۱۲ روزه بین ایران و اسرائیل به سمت و سویی رفته که پای یک سریال تلویزیونی را هم وسط کشیده است؛ سریال جاسوسی اسرائیلی تهران. این سریال داستان نفوذ مأموران موساد به داخل ایران برای ایجاد مقدمات حمله به تأسیسات هسته‌ای کشور را روایت می‌کند.

روزنامه کیهان نخستین رسانه‌ای بود که با اشاره به این سریال، آن را نه صرفاً یک سریال سرگرم‌کننده بلکه «استوری‌بورد عملیاتی» واقعی موساد دانست.

همین مسئله دوباره توجه بسیاری از کاربران ایرانی را به این مجموعه جلب کرد؛ اما پرسش اینجاست که آیا واقعاً سریال تهران یک طرح عملیاتی از سوی موساد است؟ و آیا این سریال توانسته بود رویدادهای جنگ ۱۲ روزه را پیش‌بینی کند؟

سریال تهران توسط موشه زوندر، نویسنده سرشناس سریال «فائودا»، برای شبکه دولتی اسرائیل Kan 11 ساخته شده و بعدها از طریق پلتفرم جهانی Apple TV+ هم به نمایش درآمد.

این مجموعه داستان تامار رابینیان، یک مأمور موساد با اصالت ایرانی را دنبال می‌کند که مأموریت دارد با نفوذ به سیستم‌های دفاعی ایران، زمینه حمله هوایی اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای را فراهم کند.

این سریال که در ژوئن ۲۰۲۰ فصل اولش پخش شد و در می ۲۰۲۲ فصل دوم آن هم به نمایش درآمد، به‌دلیل فضای پرتنش، داستان تعلیق‌آمیز و نمایش جدال اطلاعاتی میان موساد و دستگاه اطلاعاتی ایران، در سطح جهانی و به‌ویژه در بین برخی مخاطبان ایرانی بحث‌برانگیز شده است.

سریال عمدتاً به زبان‌های عبری، فارسی و انگلیسی ساخته شده و با بازی بازیگران ایرانی‌تبار و بازسازی فضایی شبیه به تهران (هرچند در آتن فیلمبرداری شده) سعی داشته به واقع‌گرایی نزدیک شود.

با این حال، مخالفان این سریال معتقدند سریال تهران صرفاً ابزاری برای جنگ روانی علیه ایران است و حتی در نشان دادن جامعه و فرهنگ ایرانی دچار اشتباهات فراوان و نگاه سطحی شده است.

آنچه قطعی است، این است که تهران محصول مشترک کانال دولتی اسرائیل و اپل تی‌وی است و به‌عنوان یک درام جاسوسی پرتنش، میان مرز سرگرمی و پیام سیاسی حرکت می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *