بازگشت دایروولف ها به حیات پس از ۱۰ هزار سال، موجی از واکنشها در فضای مجازی و مقایسههایی با دنیای «پارک ژوراسیک» بهدنبال داشت.
هفتهای پر از شگفتی در دنیای علم و سرگرمی رقم خورد؛ جایی که تولد دوباره گرگهای وحشت (دایروولف)، جانورانی عظیمالجثه و در گذشته منقرضشده، موجی از واکنشها را به همراه داشت.
شرکت آمریکایی کولوسال بایوساینسز که پیشتر از پروژه احیای دودو و ببر تاسمانی خبر داده بود، اینبار از موفقیت در بازگرداندن دایروولفها پرده برداشت. این حیوانات افسانهاینما که بیشتر با سریال «بازی تاجوتخت» و دنیای خیالی جورج آر.آر. مارتین شناخته میشوند، حالا دیگر تنها در قلمرو فانتزی زندگی نمیکنند.
اکنون این جانوران با استفاده از دیانای بهدستآمده از فسیلهایی ۱۲ هزار ساله به حیات بازگشتهاند؛ اتفاقی که دستمایه شوخی صفحه رسمی دنیای «پارک ژوراسیک» در شبکه اجتماعی ایکس شد.
در واکنش به گزارش نشریه تایم درباره این اتفاق، ادمین این صفحه با لحنی شوخطبعانه هشدار داد:
بعید میدانیم این پروژه هیچوقت از مسیر درست منحرف شود!
جملهای پرکنایه که به وضوح یادآور فیلمی است که از کنترل خارجشدن بازی با ژنتیک را به تصویر کشیده بود.
در ویدیویی که شرکت کولوسال منتشر کرده، «دریا تورزنی»، یکی از پژوهشگران پروژه، ماجرای دایروولف را با داستان «پارک ژوراسیک» مقایسه میکند. این همزمانی جالب است چرا که فرنچایز محبوب «ژوراسیک» بهزودی با فیلم جدیدی تحت عنوان تولد دوباره دنیای ژوراسیک به سینماها بازمیگردد؛ فیلمی با بازی اسکارلت جوهانسون و ماهرشالا علی، درباره تلاش برای یافتن دیانای دایناسورها برای ساخت دارویی انقلابی.
«بن لام»، بنیانگذار و مدیرعامل کولوسال، نیز از شور و شوق تیمش برای زنده کردن دایروولفها گفته و تأکید کرده است که با تکیه بر دیانای یک دندان ۱۳ هزار ساله و جمجمهای ۷۲ هزار ساله، موفق به خلق تولههایی کاملاً سالم شدهاند. او با نقل قولی معروف از آرتور سی. کلارک تأکید کرد:
گاهی علم آنقدر پیشرفته میشود که شبیه جادو به نظر میرسد.
در میان تمام واکنشها، یکی از احساسیترین لحظات زمانی رقم خورد که جورج آر.آر. مارتین، نویسنده دنیای «نغمه یخ و آتش»، برای دیدن این گرگها به محل نگهداریشان رفت. بن لام میگوید:
مارتین اشک ریخت. گفت که این یکی از خاصترین چیزهایی است که در تمام عمرش دیده است.
مارتین هم در بیانیهای رسمی نوشت:
بسیاری دایروولفها را صرفاً موجوداتی خیالی میدانند، اما آنها بخشی از تاریخ طبیعی آمریکای شمالی بودند و نقش مهمی در اکوسیستم گذشته داشتند.
شرکت کولوسال که در سال ۲۰۲۱ تأسیس شده، اکنون خود را پیشتاز حوزه احیای گونههای منقرضشده میداند و مدعی است رکورددار بیشترین تغییرات ژنتیکی موفق روی موجودات زنده است.