ایلان ماسک اعلام کرد که شرکت نورالینک در حال توسعه ایمپلنت مغزی Blindsight است که میتواند تا پایان سال ۲۰۲۵ امکان بینایی محدود را برای افراد نابینا فراهم کند.
شرکت نورالینک که پیشتر نخستین ایمپلنت رابط مغز-رایانه خود را با نام Telepathy به ثبت رسانده بود، اکنون دو محصول جدید دیگر را نیز معرفی کرده است. یکی از این فناوریها که Blindsight نام دارد، قرار است تا پایان ۲۰۲۵ به افراد نابینا امکان مشاهده با وضوح محدود را بدهد.
ایلان ماسک که مدتهاست وعده توسعه فناوریهای مغزی پیشرفته را داده، اعلام کرده که نورالینک قصد دارد در آیندهای نزدیک نخستین فرد نابینا را به این فناوری مجهز کند. ایمپلنت Blindsight با تحریک الکتریکی مستقیم قشر بینایی مغز، تصاویری مصنوعی ایجاد میکند که مغز آنها را به عنوان بینایی درک خواهد کرد.
ماسک در توضیح این فناوری گفته است:
در ابتدا، وضوح این تصاویر پایین و شبیه گرافیک ۸ بیتی بازیهای قدیمی خواهد بود. اما در آینده، این فناوری میتواند از بینایی طبیعی هم فراتر برود.
تأیید آزمایش موفق Blindsight روی میمونها
Blindsight پیش از این به صورت آزمایشی روی میمونها کاشته شده و به گفته ماسک، این فناوری برای چندین سال عملکرد موفقی داشته است. او همچنین تأیید کرد که مجوز سازمان FDA برای آزمایش انسانی این ایمپلنت صادر شده و نورالینک در حال آمادهسازی برای انجام اولین کاشت روی یک فرد نابینا در سال ۲۰۲۵ است.
آیندهای با دید فرابشری؟
ماسک معتقد است که Blindsight تنها یک گام ابتدایی است و این فناوری در آینده میتواند حتی توانایی دیدن در طول موجهای فروسرخ، فرابنفش و راداری را نیز برای انسانها ممکن کند.
در حال حاضر، ایمپلنت Telepathy نیز در مراحل آزمایشی روی افراد مبتلا به آسیب نخاعی قرار دارد و انتظار میرود که طی سالهای آینده، این نوع فناوریها تغییرات اساسی در زندگی انسانها ایجاد کنند.