شمار کشته‌شدگان زلزله میانمار مشخص شد

زلزله‌ای مهیب در میانمار جان بیش از هزار نفر را گرفت و باعث تخریب گسترده شد. همزمان، کشورهای مختلف برای کمک‌رسانی به این کشور اعلام آمادگی کرده‌اند.

زلزله‌ای شدید به بزرگی ۷.۷ ریشتر روز جمعه، هشتم فروردین، مرکز میانمار را به لرزه درآورد و خسارات سنگینی برجای گذاشت. این زمین‌لرزه که کانون آن در نزدیکی شهر ماندالی قرار داشت، تاکنون جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفته و حدود ۲۳۷۶ نفر را مجروح کرده است. اندکی پس از این زلزله، پس‌لرزه‌ای به بزرگی ۶.۷ ریشتر نیز همان منطقه را تکان داد.

تلویزیون دولتی میانمار صبح شنبه شمار کشته‌شدگان را ۱۰۰۲ نفر اعلام کرد، در حالی که حکومت نظامی این کشور پیش‌تر این رقم را ۶۹۴ نفر گزارش داده بود. با توجه به تخریب گسترده زیرساخت‌ها و قطع ارتباطات در بسیاری از مناطق زلزله‌زده، احتمال افزایش تعداد قربانیان بسیار بالاست.

خسارات گسترده و اعلام وضعیت اضطراری میانمار

بر اثر این زلزله، جاده‌ها، پل‌ها و ساختمان‌های بسیاری تخریب شده‌اند و مقام‌های میانمار در شش منطقه وضعیت اضطراری اعلام کرده‌اند. بیشترین تلفات در شهر ماندالی، دومین شهر بزرگ کشور، گزارش شده است. یکی از مقامات رسمی میانمار این شهر را «منطقه تلفات انبوه» توصیف کرده است.

در پی وقوع زلزله، بیماران یکی از بیمارستان‌های مهم در نایپیداو، پایتخت این کشور، به محوطه باز منتقل شدند. کارشناسان زمین‌شناسی ایالات متحده این زمین‌لرزه را بزرگ‌ترین زلزله یک قرن اخیر میانمار ارزیابی کرده‌اند.

درخواست کمک بین‌المللی و واکنش جهانی

در اقدامی کم‌سابقه، ژنرال مین آنگ هلینگ، رهبر حکومت نظامی میانمار، خواستار کمک فوری از تمامی کشورها شد. این درخواست در شرایطی مطرح شده که میانمار طی چهار سال گذشته درگیر جنگ داخلی بوده و بسیاری از خدمات اضطراری و پزشکی این کشور تقریباً فلج شده است.

چندین کشور و نهاد بین‌المللی بلافاصله برای کمک اعلام آمادگی کردند:

  • چین یک تیم ۳۷ نفره امدادی به همراه تجهیزات زنده‌یابی و اقلام پزشکی به میانمار اعزام کرده است.
  • روسیه ۱۲۰ نیروی امدادی، پزشکان و سگ‌های جست‌وجوگر را به مناطق زلزله‌زده فرستاده است.
  • اتحادیه اروپا، فرانسه و هند نیز پیشنهاد ارسال کمک‌های بشردوستانه داده‌اند.
  • سازمان بهداشت جهانی و دیگر نهادهای سازمان ملل در حال بسیج امکانات خود برای کمک به آسیب‌دیدگان هستند.

در ایالات متحده، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور، این زلزله را «وحشتناک» خواند و اعلام کرد که واشنگتن در حال بررسی راه‌های کمک به میانمار است.

تأثیر زلزله در تایلند؛ فرو ریختن یک برج در بانکوک

شدت زمین‌لرزه میانمار به حدی بود که سراسر بانکوک، پایتخت تایلند، نیز لرزید. در این کشور، فرو ریختن یک برج در حال ساخت باعث مرگ ۱۰ نفر شد. ۹ نفر از جان‌باختگان کارگران ساختمانی این برج بودند و مقام‌های تایلند اعلام کردند که ۱۰۱ نفر دیگر همچنان مفقود هستند.

عملیات جست‌وجو در تایلند با استفاده از پهپادها و نورافکن‌های قوی در طول شب ادامه داشت. چادچارت سیتیپونت، استاندار بانکوک، تأکید کرد: «ما تسلیم نخواهیم شد و از تمام امکانات برای نجات جان انسان‌ها استفاده خواهیم کرد.»

با ادامه عملیات جست‌وجو در میانمار و تایلند، هنوز مشخص نیست که میزان خسارات و تعداد نهایی قربانیان تا چه حد افزایش خواهد یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *