گرگ های خاندان استارک که منقرض شده بودند، به زندگی بازگشتند

گرگ های خاندان استارک که در بازی تاج‌وتخت جاودانه شدند، حالا با صدایی واقعی و علمی، پس از هزاران سال به جهان بازگشته‌اند.

در یکی از عجیب‌ترین و پرسر‌وصداترین اتفاقات علمی سال‌های اخیر، شرکت زیست‌فناوری «کلوسال بایوساینسز» از بازسازی صدای گرگ مخوف خبر داده است؛ جانوری افسانه‌ای‌ که نامش با تاریخ و خیال درهم‌ تنیده و آخرین بار بیش از ده هزار سال پیش زوزه کشیده بود.

این خبر که نخستین بار در شبکه اجتماعی ایکس (همان توییتر سابق) منتشر شد، مثل جرقه‌ای در انبار باروت عمل کرد و بلافاصله واکنش‌های گسترده‌ای از سوی کاربران، دانشمندان و رسانه‌ها را در پی داشت.

کلوسال ادعا می‌کند با استفاده از فناوری پیشرفته کریسپر و ژنتیک تطبیقی، موفق شده است دو توله گرگ را از دی‌ان‌ای باستانی بازآفرینی کند. این دو حیوان که «رومولوس» و «رموس» نام دارند، در مهرماه ۲۰۲۴ متولد شده‌اند و نتیجه بیش از ۲۰ اصلاح ژنتیکی روی ژنوم گرگ خاکستری هستند؛ نزدیک‌ترین گونه زنده به گرگ مخوف.

گرگ های خاندان استارک
گرگ های خاندان استارک

دانشمندان کلوسال می‌گویند توله‌ها دارای ویژگی‌هایی مانند خز سفید و جثه‌ای بزرگ‌تر هستند که آن‌ها را به گرگ‌های عظیم‌الجثه دوره پلیستوسن نزدیک‌تر می‌کند.

با اینکه این ادعا از نظر بسیاری از فعالان حوزه زیست‌فناوری چشمگیر است، اما برخی از پژوهشگران نسبت به ماهیت آن تردید دارند. به گفته آنان، آنچه شاهدش هستیم بیش‌تر به یک گرگ مهندسی‌شده شبیه است تا احیای یک گونه منقرض‌شده. از دید این گروه، پروژه بیش از آنکه علمی باشد، یک نمایش تبلیغاتی با چاشنی فناوری است.

گرگ مخوف، که در سریال بازی تاج‌وتخت به عنوان نماد خاندان استارک جایگاهی اسطوره‌ای پیدا کرده، حالا در دنیای واقعی هم توجهات را به خود جلب کرده است. تصاویر رومولوس و رموس در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود و بسیاری از کاربران از بازگشت نمادین این جانور افسانه‌ای ابراز هیجان کرده‌اند.

خواه این پروژه را گامی مهم در مرزهای دانش بدانیم، خواه مانوری پرزرق‌وبرق در زیست‌فناوری، یک چیز قطعی است: آینده علم دیگر شبیه گذشته نخواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *